Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και το φετινό εκπαιδευτικό οδοιπορικό στην Κίνα που συνδιοργάνωσαν η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Σεπολίων και Κορίνθου με την πολύτιμη βέβαια βοήθεια του δασκάλου
, κομίζοντας μαζί του σπουδαία γεγονότα για τις σχολές μας και μοναδικές εμπειρίες για τους συμμετέχοντες μαθητές.
Μετά τον υπέροχο αέρα του βουνού
Σουνγκ 嵩山 η εκπαίδευση συνεχίστηκε για μια εβδομάδα στο θρυλικό μοναστήρι, τον ναό
Σάολιν 少林寺. Εκεί έγινε και μια σημαντική συνάντηση με τον
ηγούμενο του ναού Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin). Μια συνάντηση ιστορικής σημασίας γιατί η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" είναι η πρώτη ελληνική ομάδα Σαολίν Γου Κουνγκ που επισκέπτεται τον ναό Σαολίν, εκπαιδεύεται μέσα στον ναό και συναντά τον ίδιο τον ηγούμενο.
Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι μαθητές διδάχτηκαν μέσα στον ναό την παραδοσιακή μορφή των
18 χέριών "Λούο Χαν" 罗汉十八手. Η συνάντηση με τον ηγούμενο έγινε την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 8:00 το πρωί, μία μέρα πριν το πέρας της διαμονής, μέσα στην γαλήνια ατμόσφαιρά του προαυλίου χώρου του ναού. Οι μαθητές έκαναν παρουσίαση της διδασκαλίας τους μπροστά στον ηγούμενο ενώ ακολούθησε σύντομη συνομιλία μεταξύ των δασκάλων και του ηγούμενου. Κατόπιν ο ηγούμενος αφού συνεγχάρει τη ελληνική ομάδα, ενδιαφέρθηκε για την συνέχιση της επαφής της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" ανανεώνοντας το ραντεβού μαζί της σύντομα όπου αντιπροσωπία της σχολής θα συναντήσει πάλι τον ηγούμενο στα πλαίσια ενός ευρωπαϊκού φεστιβάλ που γίνεται στο Βερολίνο. Οι ίδιοι οι δάσκαλοι επίσης είχαν κατ ιδίαν εκπαίδευση από τον αρχιεκπαιδευτή και υπεύθυνο της ομάδας επίδειξης του ναού Σαολίν,
Σι Γιάν Σουάν 释延炫 που δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το επίπεδο διδασκαλίας στην Ελλάδα εκφράζοντας την επιθυμία του να έρθει κάποτε στην χώρα μας.
Ακόμα επισκέφθηκαν την σχολή του διάσημου δασκάλου
Σι Ντε Τσενγκ 释德成 για να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο καθώς και τις εγκαταστάσεις τις σχολής. Ο δάσκαλος Σι Ντε Τσενγκ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την διάδοση του Σαολίν στην χώρα μας και χαιρέτησε με εγκαρδιότητα την προσπάθεια των Ελλήνων δασκάλων.
Το ταξίδι δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα και η αποστολή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Προσβλέπουμε σε ένα μελλοντικό ταξίδι να έχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το λίκνο των πολεμικών τεχνών που λέγεται ναός Σαολίν.